12 juni 2022
16:00

IF Eker Örebro

Referat: IF Karlstad Fotbollutveckling - IF Eker Örebro

Söndagens match mot IF Eker Örebro blev en spännande och omväxlande match helt i de 120 personerna i publikens smak. Tränarna brukar inte gilla målrika matcher, men Ulf sammanfattade matchen med orden ”Hellre vinner vi med 6–3 än 1–0”. Siffrorna 6–3 kan ses som en klar seger, men verkligheten var en jämn tillställning som länge stod och vägde. En blåsvart sammanfattning av matchen kommer nedan.

Första kvarten av matchen är jämn med viss övervikt för hemmalaget. Klart är att det är två lag som vill spela fotboll och att det finns många duktiga bollspelare på planen. När det känns som vi har bra kontroll på matchen spelar vi med lite för små marginaler på egen planhalva och bollen snos av Lukas Fahlström som får fri lejd mot målet och säkert gör 0-1 i minut 17. Tacksamt så bjuder Eker tillbaka 2 minuter senare när Joel pressar och via ett motlägg får öppet mål att rulla in i bollen i. 8 minuter senare har vi ett fint anfall som börjar med en attack på högerkanten och sen vänds den över till vänsterkanten och där löper Berkant in i straffområdet när bollen slås mellan mittback och ytterback. Frispelad gör han inget misstag utan placerar behärskat bollen i mål.

Nu känns det som att vi har fått matchen dit vi vill och kommer att kunna skapa fler lägen för att stänga matchen. Lägen kommer också och närmast är Berkant som på nytt löper sig fri, men den här gången går bollen i stolpen. Men även Eker är farliga i sista tredjedelen och Nils gör bl a en fantastisk räddning på ett skott från 5 meter som alla räknat in i målprotokollet. Skytteligaledaren Etiandro Galvin Barreto är ett ständigt hot och ligger bakom mycket i Ekers offensiv. Det är också han som kvitterar efter en snabb spelvändning där bollen når honom med en rak boll i straffområdet där han trots hård uppvaktning kyligt placerar in bollen till 2-2 i den 37 minuten. Ett resultat som står sig till halvtidsvilan.
I andra halvlek går båda lagen för att göra nästa mål och det är chanser åt båda hållen. Men i minut 66 slår blixten ner. Joel får bollen till vänster 10 meter utanför straffområdet och bestämmer sig för att skjuta. Det blir en projektil som borrar sig in i bortre krysset. Nu ska det väl ändå bli lugn och ro resten av matchen hoppas vi blåsvarta på läktaren. Men inte då 3 minuter senare slår Lukas Fahlström till igen. När det ser ut som vi har brutit ett anfallsförsök nära kortlinjen i straffområdet så kommer två hemmaspelare inte överens om vem ska ta bollen och vips så står det 3–3.

Nu står matchen och väger och det känns som det kan gå åt vilket håll som helst. Båda lagen fortsätter att vara offensiva och har sina lägen. Nils får på nytt göra ett antal ingripanden. Ulf har med halvtimmen kvar bytt in Kenan och Noel och byter med kvarten kvar in Albin och Leo. Med fyra fräscha spelare på plan fortsätter killarna att hålla upp pressen och bolltempot. Bytena blir matchavgörande då Kenan gör 4–3 i 83:e minuten på en omställning där han skjuter från halvdistans. I 89 minuten gör Leo sitt första mål för säsongen efter ett bra förarbete av Albin. 2 minuter senare fullbordar Joel sitt hattrick när han kommer före målvakten och enkelt kan rulla in bollen.

Sammanfattningsvis en underhållande och spännande match där killarna studsar tillbaka efter förra omgångens förlust. Kul för killarna att få vara serieledare när serien nu vänder. Nästa söndag kl 14.00 på Mossen är det chans till revansch då Köping kommer på besök.